Csorba Anita Ízemlékek könyve című különleges édességrecept-gyűjteményében így kezdődik a csokis pálca receptje:
A babapiskóta a legtöbb sütésmentes édesség alapanyagai között szerepel, de többnyire csak beáztatják szegényt vagy krémeket öntenek rá. Értem én, hogy kicsit pucér hatása van – de miért ne lehetne egyszerűen csak felöltöztetni?
Így született meg a lentebb olvasható csokis pálca recept. Az édességet Anita így öltöztette fel – de te persze bárhogy megteheted:
A csokis pálca receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a csokis pálca receptje!
Figyelmeztetés: Addiktív cucc, úgyhogy ne lepődj meg, ha egy pillanatra nem figyelsz, és az összes pálca eltűnik.
Hozzávalók:
- babapiskóta (amit akár te is elkészíthetsz, mindjárt mutatjuk, hogyan!)
- olvasztott csoki (a kedvencedet válaszd, és mikróban vagy vízgőz felett olvaszd fel)
- színes tortadarák, cukrocskák
Elkészítés:
- Ha nincs otthon babapiskótád (MIÉRT?!), akár süthetsz is, ha akad otthon tojás liszt és cukor. Verj fel 1 tojásfehérjét. Keverj 30 gramm cukrot 1 tojássárgájához, majd habosítsd fel. Add hozzá a 30 gramm lisztet és a felvert tojásfehérjét. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 10 percig.
- A babapiskótát mártsd az olvasztott csokiba, ez lesz a ruhája.
- Dekoráld kedved szerint, mintha divattervező lennél.
Tippek:
- Rendezhettek pálcaszépségversenyt is a végén – tökéletes kreatív családi program.
- Ragassz össze kettőt, és kész a szállítható csokis szendvics.
További hasonlóan szuper recepteket – na meg elképesztően vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – és persze ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: